ŠAA Metinė Tema 2024-25

Šiaurės Amerikos Ateitininkų Taryba skelbia JAV ir Kanados ateitininkams šią metinę temą:

„VILTIS PILIGRIMAI”

Mes kiekvienas esame vilties piligrimas.  Mus Kristus kviečia gyventi su gyva viltimi ir aktyvia meile. Šie vilties metai ragina pasvarstyti kaip mes kiekvienas dalyvaujame savo šeimose ir visuomenėje, ar mes gerbiame kūriniją ir imamės konkrečių bei atsakingų veiksmų jai saugoti, ir kaip mes elgiamės su kitais su kuriais mes ne pilnai sutinkame ar net visai kitaip galvojame.  Atnaujinkime viltį savyje skleisti Kristaus meilę gražiais žodžiais, supratimu, ir aktyviomis pastangomis padėti ypatingai tiems kuriems dabar sunku.   Turime išlaikyti mums dovanotą vilties žiburį ir daryti viską, kad visi atgautų jėgas ir tikrumą žvelgti į ateitį atvira siela, pasitikinčia širdimi ir toliaregišku protu. 

Kodel šių metų tema yra “Vilties Piligrimai”? 

Šių metų Kūčių vakarą prasidės Šventieji 2025-ieji. Pirmasis trečiojo tūkstantmečio jubiliejus siejamas su didžiuliais lūkesčiais. Popiežius Pranciškus trokšta, kad Jubiliejaus šventieji metai visiems įkvėptų vilties. Popiežius prašo nepasiduoti blogiui, o matyti gėrį, kurio pasaulyje yra labai daug.  Šventųjų metų centre - visiems žemės gyventojams svarbi viltis, kaip gėrio lūkesčio ir troškimo tema. Daugiau info apie jubiliejinius metus galite rasti -

Kunigas Alfonsas Lipniūnas yra mums geras pavyzdys vilties piligrimo.  Jis yra asmuo, nešęs žmogui ir tautai prisikėlimo viltį.  Kunigas Lipniūnas bus 2025 metais paskelbtas palaimintuoju ir taps ketvirtuoju lietuviu iš Vatikano bei Romos popiežiaus sulaukusio tokio įvertinimo.  (Vyskupas Jurgis Matulaitis, arkivyskupas Teofilius Matulionis ir Mykolas Giedraitis yra kiti). Semkimės vilties iš jo pavyzdžio ir pasiryžkime stiprinti savyje tuos charakterio bruožus kuriais jis rėmėsi skleisdamas Kristaus meilę: darbštumu, pareigingumu, nuoširdumu.

 ŠAAT kviečia, kad mes visi eitume vilties keliu sekdami Kristų. Pasvarstykime: ar mes galėtume atnaujinti viltį savo gyvenime?