ŠAA metinė tema 2022

Viešpats mano šviesa!

Viešpats mano šviesa!

Dominus illuminatio mea – Viešpats mano šviesa. Lai šie psalmės žodžiai, įrašyti Kardinolo Sigito Tamkevičiaus herbe, mums primena, kad dvasia, kuri įkvėpė Kardinolą Tamkevičių ir jo bendražygius, leidžiant Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kroniką, įpareigoja mus šiandien.

Kronikos pirmasis numeris, skelbiantis pasauliui tiesą apie Bažnyčios persekiojimą Lietuvoje, buvo išleistas prieš 50 metų. Bažnyčios priešai nepajėgė Kronikos leidimo sustabdyti nei smurtu, nei persekiojimais, nei milžiniškomis neteisėtos valdžios priemonėmis. Kronikos darbuotojai pasitikėjo Dievu; jų ginklai buvo meilė, tiesa ir lietuviškas žodis.

Viešpats mano šviesa (Ps. 27). Kviečiame visus ateitininkus šiais metais, kurie Lietuvoje paskelbti paminėti Kroniką, atverti širdis plačiau ir giliau Viešpačiui. Ypač raginame ateitininkus atsiliepti į Popiežiaus Pranciškaus kvietimą įsiklausyti į tai, ką Šventoji Dvasia sako Bažnyčiai, jai besiruošiant 2023 metų Sinodui. Tegul Viešpaties spindėjimas įkvepia mus ir mūsų bendruomenę pasišvęsti darbams, kurie kuria Dievo meilės ir tiesos karalystę mūsų pasaulyje.