Kas Mes Esame? Ypatingas Šiaurės Amerikos Ateitininkų (ŠAAT) Strateginis Posėdis

ŠAAT susirinko su ateitininkų sąjungų atstovais diskutuoti organizacijos iššūkius. Posėdis buvo Ateitininkų Namuose balandžio 15 dieną. Posėdis buvo “strateginis” -- tai reiškė tikslas buvo ne tik diskutuoti, bet ir išryškinti prioritetus ir pasiūlyti konkrečius sekančius žingsnius.

Šiaurės Amerikoje didžiausieji iššūkiai yra puoselėti savo du svarbiausius principus: katalikybę ir tautiškumą. O tam darbui klausimų daug. Pavyzdžiui, dažnai stovyklos ir kuopos vedėjų klausia, ar reikia būti tikinčiu, dalyvauti stovykloje? Ar reikia mokėti lietuviškai?

Posėdžio dalyviai: Darius Polikaitis, Vikotras Nakas, Vitas Polikaitis, Mantas Kisielius, Mantas Dmukauskas, Rytė Kukulskytė, Grasilda Reinytė Petkus, Ramunė Žilinskienė, Daina Polikaitytė, Rima Girniuvienė, Audra Kubiliūtė Daulienė, Jonas Beleckas, Rita Venclovienė, Vaiva Čyvienė, Vainis Aleksa, Danius Šilgalis, ir Daina Čyvienė. Nuotoliniu būdu dalyvavo Gilius Aleksa ir Vytautas Petras Sužiedėlis. Nuotrauka Dainos Čyvienės. 

Dalyviai svarstė klausimus jautriai, su užjautimu jaunimui, kur neturi progos išmokti apie tikėjimą, ar gyvena vietose kur nėra progos bendrauti su kitais lietuviais. Vis dėlto, posėdžio dalyviai sutiko, kad nors sunku, ateitininkai turi likti ištikimi savo principams ir su meilę ir kūrybingumu ryžtis perduoti jaunimui tikėjimo ir tautiškumo dovanas.

Praktiškai, dalyviai sutiko, kad visi vaikai ir šeimos gali dalyvauti stovyklose ir veikloje, bet, kad bus ypatingų pastangų įdėta rasti vadovų, kur galėtų savo pavyzdžiais ir žiniomis, perduoti vaikams krikščioniškus idealus. Taip pat, planuojama, kad patys vadovai būtų duodami progų, išmokti daugiau apie savo tikėjimą bei jį formuoti.

Nors iššūkių daug, dalyvių bendradarbiavimas buvo įkvėptas ir džiugus. Šiuo metu, beveik pusė ŠAAT narių gyveną toli nuo Čikagos apylinkės, tai buvo ypač gerai pabendrauti. Įvairiais būdais buvo iškeltas klausymas, Kas mes esame? Atsakymas buvo aiškus: ateitininkai turi pašaukimą išeivijoje derinti tikėjimą su lietuviškumu ir perduoti tą idealą sekančiai kartai.