Dėl balsavimo Ateitininkų Federacijos pirmininko rinkimuose

Mieli Šiaurės Ameriikos ateitininkai,

Siunčiame Jums svarbų žinia iš Ateitininkų federacijos sekretoriato apie balsavimą Ateitininkų Federacijos pirmininko rinkimuose.

Garbė Kristui!

Atsižvelgiant į AF ilgalaikėje strategijoje numatytą siekį didinti visų AF dalių, tiek Lietuvoje, tiek Vakarų Europoje, tiek Šiaurės Amerikoje įtrauktį ir suprantant, kad AF pirmininkas yra bendras visiems kraštams, AF Valdyba nusprendė sudaryti galimybę ne Lietuvoje gyvenantiems ateitininkams 2024 m. AF suvažiavimo metu balandžio 6-7 d. vyksiančiuose AF pirmininko rinkimuose.

Kas kandidatuoja į AF pirmininkus?

Į postą kandidatuoja du ateitininkai: studentas ateitininkas Aistis Stalaučinskas ir ateitininkas sendraugis Gediminas Plečkaitis. Kviečiame su jais ir jų vizija ateitininkijai susipažinti šiek tiek artimiau čia. Kovo 22 d., penktadienį, planuojami kandidatų debatai, kurie bus transliuojami vidiniame tinkle www.manoateitis.lt ir ateitininkų „YouTube“ kanale, kur bus talpinamas ir debatų įrašas. Apie tikslų laiką bus pranešta per AF komunikacijos priemones.

Kaip galiu balsuoti?

1) Iki 2024 m. kovo 25 d. 24:00 (čia ir toliau – Lietuvos laiku, UTC +2) užsiregistruoti specialioje formoje - https://forms.gle/hWerjfNPH8fBZtry5

2) Iki 2024 m. balandžio 3 d. 24:00 registracijoje nurodytu el. paštu sulaukti patvirtinimo dėl teisės balsuoti AF pirmininko rinkimuose ir gauti balsavimo instrukciją. Balsavimo teisę turi tie nariai, kurie:

  • Yra davę ateitininko įžodį

  • Yra susimokėję AF nario mokestį už 2024 metus

  • Yra susimokėję balsavimo registracijos mokestį 5,00 € ar atitinkamą sumą kita valiuta

3) Iki 2024 m. balandžio 7 d. 14:00 prabalsuoti pagal nurodytas instrukcijas.

Suvažiavimo ir AF pirmininko rinkimų metu bus paskelbta apie šiuo būdu balsavusių ateitininkų skaičių ir jų įtraukimą į bendrą mandatų skaičių. Balsavimo rezultatai bus pridėti prie bendro balsavimo rezultatų, o apie jų rezultatus bus informuota bendromis AF komunikacijos priemonėmis.

Kaip susimokėti AF nario ir registracijos mokesčius?

Nors galima susimokėti nario ir registracijos mokesčius tarptautiniu banko pervedimu, tai gali būti brangu gyvenantiems Šiaurės Amerikoje. Todėl Šiaurės Amerikos ateitininkai gali susimokėti šiuos mokesčius per ŠAAT Paypal sąskaitą, paspaudus šią nuorodą https://paypal.me/SiauresAAF. Paypal sistemoje “What’s this for?” klausimui įrašykite “Nario mokestis”, savo vardą, pavardę ir sąjungą kuriai priklausote. ŠAAT visus surenktus nario ir registracijos mokesčius persiųs Ateitininkų Federacijai vienu tarptautiniu pervedimu.

Nario ir registracijos mokesčių sumos (žemiau pateiktos sumos įskaito ir nario mokestį ir 5 eurų registracijos mokestį):

  • MAS nariams – 15 eurų ($16.50)

  • SAS nariams – 18 eurų ($20.00)

  • ASS nariams – 25 eurų ($27.50)

Ar bus galimybės stebėti gyvai/peržiūrėti įrašą?

Taip, tokia galimybė bus: svarbiausios Suvažiavimo dalys bus transliuojamos per vidinį tinklą www.manoateitis.lt ir ateitininkų „YouTube“ kanale, kur vėliau bus patalpinti ir Suvažiavimo metu padaryti vaizdo įrašai. Pilna programa bus iki balandžio 2 d. paskelbta vidiniame tinkle ir internetiniame puslapyje www.ateitis.lt.