Kas Vyksta ŠAAT Posėdžiuose?

Šiaurės Amerikos ateitininkų taryba (ŠAAT) renkasi kas mėnesį spręsti ateitininkams svarbiausius klausimus, planuoti organizacijos ateitį ir remti sąjungų veiklą.

Susirinkę balandžio 8 d., ŠAAT nariai patvirtino, kad Šiaurės Amerikos Ateitininkų Šventė vyks lapkričio 26 – 28 dienomis Lemonte. Bus meno paroda, koncertas, paskaitos ir pranešimai, bei proga ateitininkams ir jų svečiams šventiškai pabendrauti.

Taip pat ŠAAT diskutavo visiems ateitininkams bendrą rūpestį, kaip sukurti visos organizacijos narių sąrašą ir jį efektyviai kuruoti ateityje. Toks sąrašas svarbus, nes jis padės mums bendrauti ir kurti artimesnę ateitininkijos šeimą.

Netrukus ŠAAT išleis pirmą naujo žiniaraščio “Vienybės Ryšiai.” numerį. Žiniaraščio projektas buvo įkvėptas a.a. kun. Arvydo Žygo žodžiais: „Ateikite kurti... ne dėl savęs, ne dėl kito žmogaus, bet ateikite dėl Kristaus.“ Žiniaraščio tikslas yra padėti ateitininkams pasidalinti žiniomis ir mintimis, ir geriau susisiekti su vienas kitu.

ŠAAT ruošia įvairius renginius ir leidinius. Pirmas šių metų virtualus renginys “Tikėjimas ir Profesija” įvyko balandžio 10 d.. Taip pat, ŠAAT rūpinasi, kad būtų parašyta knyga apie Šiaurės Amerikos ateitininkų istoriją. Pagaliau, žengia pirmyn stambus projektas visus “Ateities” numerius nuskenuoti, arba esančius vaizdus perdirbt, kad jie būtų tinkami elektroninėms paieškoms. Labai dėkojame, kad Ateitininkų Šalpos Fondas remia šį projektą ir jį pilnai finansuoja.

Ateityje, ŠAAT planuoja po kiekvieno posėdžio pranešti svarbiausius sprendimus ir veiklą. Šie sprendimai atspindi pačios organizacijos bendrą susidomėjimą atsinaujinti ir augti, nepaisant pandemijos ar kitų kliūčių. Yra geras laikas būti ateitininku -- pritraukti naujų draugų ir narių, pasisemti iš mūsų praeities ir taip pat rasti naujų būdų “visa atnaujinti Kristuje!”

Ateitininkai foto ir logo 2021 balandis.jpg