ŠAA taryba įkvėpimo semiasi iš sąjungų

ŠAA taryba įkvėpimo semiasi iš sąjungų 

Vainis Aleksa

Š. Amerikos ateitininkų taryba (ŠAAT) posėdžiauja dažnai. Balandžio 29 d. posėdis buvo kiek kitoks, nes taryba susitiko su ateitininkų sąjungų, korporacijų ir stovyklų ruošos komitetų atstovais. 

Tarybos pirmininkas Darius Polikaitis pasveikino svečius, pagirdamas jų ištvermę ir sumanumą vykdyti veiklą pandemijos salygomis: ,,Jūs esate tie, kurie dirbate glaudžiai su mūsų nariais ir aukojatės, kad ateitininkai galėtų prasmingai dalyvauti veikloje”. 

ŠAAT laikosi tradicijos duoti sąjungoms laisvės savarankiškai vesti savo veiklą. Bet taip pat ŠAAT artimai bendrauja su valdybomis – stengiasi atidžiai suprasti jų rūpesčius ir kartu spręsti iššūkius. O pandemijos metu iššūkių buvo daug. Sąjungoms rūpi, kad virtuali veikla per ,,Zoom” nepritraukia visų narių. Kitas rūpestis – kaip pritraukti naujų valdybos narių, kurie perimtų vietas tų, kurių kadencija baigiasi. 

O kaip stovyklos? 

Praėjusiais metais dėl pandemijos visos vasaros stovyklos buvo atšauktos. O kaip šiemet? Sendraugių stovyklos ruošos komitetai ir Jaunųjų ateitininkų sąjungos valdyba apgailestauja, kad ir šią vasarą stovyklų Dainavoje neruoš. Tačiau yra vilčių, kad moksleiviai susirinks. Moksleivių stovyklos ruošos komiteto nariai Viktutė Tijūnėlienė ir Rimas Barškėtis pranešė, kad susirinkus iki 65 stovyklautojų ir laikantis Michigan valstijos nurodymų, Moksleivių stovykla vyks liepos 4–10 d. Dainavoje. Jie yra pasiryžę vesti stovyklą, kuri bus ne vien smagi, bet ir ateitininkiška. 

Sendraugiai JAV rytų pakraštyje labai džiaugiasi, kad jų rengiama studijų savaitė Kennebunkporte vyks rugpjūčio 7–14 d. Tėvų pranciškonų vasarvietėje, kuri amerikiečių vadinama Franciscan Guest House. Šiemet ypač kviečiami studentai savaitę praleisti kartu su sendraugiais. Studentai prašomi kreiptis į Vytą Sužiedėlį, vsuziedelis@gmail.com, kuris suteiks daugiau informacijos. 

Korp! „Giedra” veikia smarkiai ir planuoja metinę šventę rudenį bei keletą ,,Zoom” susirinkimų vasarą. „Giedros” kopirmininkė Šarūnė Braziulienė paaiškino, kaip pritraukia į valdybą naujų narių. Nors pareigos iš išorės gali atrodyti gąsdinančiai sudėtingos, nauji vadovai yra pirma kviečiami pabendrauti ir padėti esamai valdybai. O susipažinę nauji nariai patys pasisiūlo apsiimti atsakingesnes pareigas. 

Rudenį – Ateitininkų šventė 

Lapkričio mėnesį, JAV Padėkos dienos savaitgalį, ŠAAT ruošia Šiaurės Amerikos ateitininkų šventę. Tai bus proga ateitininkams iš visur pabūti kartu, padiskutuoti temomis, kurios ateitininkams aktualios ir įdomios. Labai laukiame, norėdami atgaivinti ryšius tarp ateitininkų, kurie per pandemiją buvo nutrūkę. 

ŠAAT daugiau dėmesio ateitininkams skirs vietovėse, kur nėra daug ateitininkų veiklos. Siekdama sukurti sąlygas ateitininkams bendrauti, ŠAAT skatina sąjungas sudaryti ir pasidalinti narių sąrašais. ŠAAT su sąjungomis norėtų atnaujinti centrinę internetinę svetainę ateitis.org, kurią būtų lengva naudoti, ypač tiems, kurie norėtų naujai prisijungti prie ateitininkų. ŠAAT prašo apsvarstyti, ar nebūtų gerai atgaivinti nors mažą nario mokestį. Nario mokestis galėtų padėti žmonėms jausti, kad jie yra svarbi organizacijos dalis, o tuo pačiu mokestis įpareigotų ŠAAT ir kitus ateitininkų vadus tobulinti veiklą, kad nariai jaustųsi prisidedantys prie ko nors svarbaus ir prasmingo.